С акта на връщането на определени граждани на Турция премиерът Бойко Борисов е изразил оценка за тази страна, с която напълно съм съгласен и ерго съм съгласен и с действията му. Това заяви лидерът на партия ДОСТ Лютви Местан, цитиран от БГНЕС.
Смятам, че Борисов е достатъчно отговорен български държавник, който, ако няма доверие, че Турция като демократична, правова държава, която спазва човешките права и в която е установено върховенството на закона, той не би върнал на никакво основание, който и да е гражданин, продължи Местан. 

Актът на Бойко Борисов е най-сигурното доказателство, че става въпрос за държава, в която принципът за върховенството на закона действа безотказно. Доколкото познавам Борисов, той не би върнал никого в държава, в която няма демокрация, няма върховенството на закона, посочи политикът. 

Аз съм много предпазлив, когато коментирам политиката на други държави, особено, когато те са съседни на България, особено, когато те са наш стратегически партньор в НАТО. Въпросът дали Бойко Борисов ще подаде оставка е маловажен за нас, залогът е бъдещето на България, дали тя ще се отклони от своя стратегически път, каза той. 

Затова подкрепата ни не е за г-жа Цачева, г-н Борисов, а именно за евроатлантизма, обясни той. 

Ще ви представя абсолютно неоспорими секционни анализи, за да видите реалния принос на ДОСТ, продължи политикът. 

Нито един от тези примери не може да бъде оспорен - фактите са очевадни, подчерта Местан.


ОЧАКВАЙТЕ В БЛИЦ РЕЗУЛТАТИ, КОМЕНТАРИ И АНАЛИЗИ ЗА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ И РЕФЕРЕНДУМА!