Скандално и неморално е Джевдет Чакъров да говори за втори възродителен процес и да насажда страх и омраза сред хората, заради проблемите с регистрациите на двете фракции на ДПС за изборите. Крайно време е ДАНС и прокуратурата да обърнат внимание на тези казани на ангро приказки.

Думите му са не само провокация към гражданския мир, но и пряка заплаха за националната сигурност.

Това заяви пред Faktor.bg бившият депутат и първи шеф на комисията по досиетата Методи Андреев. Той е убеден, че измислените твърдения на Чакъров нямат нищо общо с реалността и са в полза на Кремъл. 

ДПС на Доган беше създадено от Русия, а агента Доган, който е с три псевдонима беше оставен като наместник на руския интерес в България.

През изминалите 34 години позицията на Доган винаги е била една – да гарантира това, което навремето се разбраха Западът и разпадащия се СССР.

По отношение на България е поставена следната договорка – външнополитически и военно да  бъдем насочени към Запада и НАТО, а икономически и в енергийната област да останем под шапката на Москва.

Гарант за това негласно споразумение е лицата Ахмед Демир Доган и неговата партия. Но след войната между Русия и Украйна тази договорка вече не важи и Доган увисна. Стана излишен, не може да изпълнява своите функции, защото геополитически България вече не е задължена да спазва други уговорки и само трябва да си търси интереса си, добави Андреев.

Имам  по принцип изключително отрицателно мнение въобще за корпорацията ДПС, създадена и управлявана от Ахмед Доган. Неслучайно казвам корпорация, защото луковицата на българската политическа корупция се намира именно в ДПС.

Не трябва да се забравя, че именно лицето от Дръндар, известно и като почетния председател успя да оплете държавата в обръчи от корупция, той е създател и на Пеевски, с когото днес са във война.

Нямам никакво уважение и към лицето Джевдет Чакъров, защото много добре знам за какво става дума около него. На два пъти съм бил водач на листа в Пловдивска област и съм наясно с всички схеми свързани  с фамилия Чакърови.

Заплахите, които Чакъров провокира са фалшиви, няма никаква опасност за българските турци и мюсюлмани, които са едни от най-скромните, работливи и честни граждани. Интерес от такива внушения и страхове имат само Кремъл и дерибеите на Доган, които целят да си запазят постове, власт и лични интереси.

Иван Костов казваше, че ДПС и Доган са проклятието за България, не – те са проклятието за турския етнос, за обикновените хора.  Те останаха крепостни на модела Доган и не се вписаха нормално в обществото, за да могат да бъдат използвани само за  гласуване и гарантиране властта на Доган.

Доган и корпорацията му създадоха този корупционен модел. Вижте в каква бедност и мизерия живеят българските турци и в какъв лукс и разкош се къпят кръговете около Доган и Чакъров. За това лица като Ибрямов, Аталай, Чакъров и други станаха мултимилионери.

ДПС трябва да изчезне във вида, в който съществуват и да бъдат приобщени в общонационалните партии, както е било по времето на Царство България. Никой днес не иска да им сменя на хората имената, религията, обичаите. Та тези хора в своята самобитност са капитал за българската държава, казва Андреев.

Според него наскоро Москва е опитала да създаде етнически конфликт в Босна, но не е успяла и сега пробват дестабилизация в България.