Ако се предостави информация по делото „Лиана” на европейските институции ще се дискредитира работата на МВР и Прокуратурата, смята министърът на вътрешните работи Михаил Миков.
По- рано днес депутатът от ДСБ Атанас Анасонов заяви, че ще изпрати информацията, с която разполага по разработката до европейски институции, защото в нея има данни да подкупи, които са вземали дейци от ДПС.

Министърът на вътрешните работи заяви, че няма нищо против създаването на анкетна комисия, каквато искат народните представители от НДСВ заради зачестилите случаи на смърт на арестанти.
Миков и главният секретар на МВР комисар Павлин Димитров са запознали столичния кмет Бойко Борисов с разработката по „Софийски имоти”. Относно фалшивите подписи и имотите, за които са направени опити да се заграбят, както от общината и така и от частни собственици, които са починали Борисов заяви, че всички са разработени и са в съдебна фаза. Кметът съобщи, че се удължава срокът на проверките на заведенията в „Студентски град”, които ще продължат и тази седмица. Проверките се провеждат съвместно от столичния инспекторат, ДНСК и МВР. /БЛИЦ