Изненадващо е една седмица след съставянето на кабинета да се правят предложения за промени от министър-председателя, каза депутатът от "Продължаваме промяната- Демократична България" Никола Минчев пред журналисти в парламента.

Той коментира темата след края на заседанието на временната комисия за изясняване на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов.

Вчера служебният министър-председател Димитър Главчев инициира промени в персоналния състав на служебния кабинет.

 В предложение до президента Румен Радев, Главчев предлага Стефан Димитров да бъде освободен като служебен министър на външните работи и поста да заеме Даниел Митов.

В мотивите за персоналната промяна служебният премиер посочва необходимостта от навременна и отговорна координация и комуникация между членовете на кабинета, от една страна, както и със съюзниците и партньорите, от друга.

Никола Минчев отбеляза, че предложеното ново име е заместник-председател на ГЕРБ. Доста силно политическо предложение, изтъкна депутатът. 

Попитан дали смята, че Бойко Борисов е поискал назначението, Минчев отговори, че "той го е казал през деня преди това, но самия факт, че наистина се номинира за нов външен министър заместник-председател на ГЕРБ е сериозен ход". 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук