"Дали регистрацията ще е готова навреме за настоящите избори, не е казус за нас изобщо, тъй като ние и на предните избори през ноември нямахме партия. Имахме партньорите от "Волт" , "Средна европейска класа", с тях се явихме. Не беше проблем за изборите, така че със сигурност няма да бъде и за тези", каза Никола Минчев на влизане в Софийски градски съд, където днес ще се решава регистрацията на "Продължаваме Промяната" като партия. 

Магистратите имат двуседмичен срок за да обявят своето решение. 

"Ако ме питате конкретно за коалиция с "Демократична България" това още не е решен въпрос", допълни Минчев. 

Относно казуса с името "Продължаваме Промяната" Минчев каза: "Не е проблем за регистрацията на партията, уверен съм в това".

Стана ясно, че в Патентното ведомство има две заявки за запазване на марката "Продължаваме Промяната". Едната е от партията, а другата на местната коалиция в Добрич, която участва с това име в кампанията на кмета Йордан Йорданов.

На въпрос как би определил действията на служебното правителство, Минчев отговори: 

"Много се надявам, че това не са подготвителни действия за връщане на договора с "Газпром", който така или иначе "Газпром" не искаше да изпълнява", каза той.

Минчев отказа да отговаря на допълнителни въпроси относно доставките на газ с думите: "Аз съм тук за регистрацията. Мерси". 

Документите за регистрация бяха подадени на 13 юли. На учредителното събрание са събрани над 580 декларации, а впоследствие събрани близо 3300 подписа на граждани, които искат да станат част от ПП. 

„Спазени са общите и специалните изисквания“, каза прокурорът по делото и помоли съда ПП да бъдат вписани като партия, съобщава БТА.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук