Министър на регионалното развитие Гроздан Караджов още не е получил юридическа оценка за възможностите за довършване на магистрала "Хемус".

Пред кореспондента ни във Варна Даниела Стойнова той коментира забавянето на строежа на магистралата и условията за продължаване на плащанията към изпълнителите:

"Това забавяне от две години аз, като строителен министър, не мога да го преживея. Не съм съгласен. Търся вариант, при който така да бъдат трансформирани договорите за инхаус, че да си станат активни договори за строителство, където гаранцията се носи от изпълнителя.

Сега гаранцията се носи от нас, от държавата ни. За да станат по възможност нормални строителни договори, ще трябва да мине през законопроект в Народното събрание, за който пак казвам, на мен ми трябва ясно разписна юридическа пътна карта".

Министър Гроздан Караджов направи оглед на свлачището в местността "Трифон Зарезан", което затруднява достъпа до курортните комплекси край Варна, и заяви, че до този момент няма технически проект за укрепването на терена.