Направена е работна група между регионалното министерство и превозвачите, която започва работа утре сутрин и ще търси баланс между предложенията на държавата и тези на превозвачите. Това заяви председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова, цитирана от БНТ.

"Към настоящия момент имаме добър тон с г-н Караджов, така че нека изчакаме какво ще се случи през утрешния ден и тогава да говорим за бъдещи протести", каза тя след срещата на превозвачите с министър Гроздан Караджов.

Нова репресия на Рашковото МВР срещу протестиращите

Към момента превозвачите не са получили покана от транспортния министър Николай Събев но са готови да дискутират.

От своя страна регионалният министър заяви, че не са поемани никакви конкретни ангажименти, но потвърди за създаването на работната група.

"Днес не сме поемали ангажименти един към друг, но се разбрахме, че работата група започва работа още утре - излъчени са шестима представители на превозвачите, съответно и наши експерти ще бъдат определени от мен, които сядат утре в 9 ч започват да работят по всички проблеми, които заедно написахме", каза Караджов.

Срещата се състои след ден на национален протест на превозвачите, затваряне на ключови кръстовища и пътни блокади в София и големите градове в страната.

Вчера видяхме, че все пак правителството се е вслушало в нашия глас по отношение цените на горивата, коментира тази сутрин в студиото на "Денят започва" Йордан Арабаджиев - изпълнителен директор на Съюза на международните превозвачи.

"На протеста ние изразихме като нашата воля. Бяхме наясно сред срещата с премиера, че мерките, които ще приложи правителството, нямат общо с това, което ние предлагаме. Нашият пакет от мерки го бяхме артикулирали още преди два месеца. Дискусионно е как тази мярка с отстъпката за горива ще сработи и по какъв начин ще се достигне до всички български граждани, но има някакъв напредък от това, което предложихме като мерки", коментира Арабаджиев.