Разпоредено е присъствие на пожарни автомобили край масивите, където се събира селскостопанската реколта, заради завишения риск от пожари. Това съобщи във великотърновското село Балван министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

В Северна България днес ще е страшно

Той посочи, че през вчерашния ден са били установени над 100 огнища на пожари.

Министърът уточни, че главният комисар Николай Николов е създал организация за изнесени дежурства, което означава, че пожарните автомобили не стоят в базите, а на места, където има селскостопанска продукция и опасност от пожари, за да могат по-бързо да се намесят при възникването на локален пожар.

Министърът коментира и мащабната полицейска операция срещу телефонните измамници в Левски. По думите му групата, задържана в град Левски е била дълго време в полезрението на МВР.

Скандални новини за ало мафията, ръководена от Келеша

Техни жертви са били предимно възрастни хора, попаднали в схемата "оказване на съдействие на полицията".

Преди години няколко души от групата са задържани за същите престъпления, но престоят им в затвора не е променил начина им на мислене и на живот, посочи той.

Според министъра няма връзка между групата телефонни измамници, задържана преди време в Горна Оряховица и тази от Левски. Той посочи, че в скоро време и други групи, които се занимават с подобна дейност в различни части от страната ще бъдат неутрализирани.

Маринов подчерта, че успоредно със залавянето на телефонните измамници МВР работи и по отношение на превенцията и информираността най-вече сред възрастните хора.

Министър Младен Маринов гостува на празника на баницата във великотърновското село Балван по покана на дарителското сдружение "Св. Иван Рилски" и кметството.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!