Ако БСП искаха да си вземат „Бузлуджа”, можеха да го направят още от 2011 година. Големият факт е, че изтърваха тези 5 години, заяви регионалният министър Николай Нанков.
„БСП не представиха конкретен план за какво ще използват „Бузлуджа””, каза още той пред Нова телевизия.
 
По думите му, средствата за поддръжка на паметника са доста и това е голяма тежест за областната администрация. „БСП могат да направят дарителска кампания и да помогнат на държавата”, добави той.
 
„Магистралите и пътищата остават приоритет на правителството. Основната цел е въвеждането на ТОЛ системата. Държавата губи минимум по 1,5 млн. лева на ден от невъвеждането на ТОЛ системата”, каза още регионалният министър и изтъкна, че срещу въвеждането на системата непрекъснато постъпват жалби. „Това са предимно чужди фирми. България е най-евтината държава за транзитно преминаване. 21 лева струва да преминеш от "Дунав мост 2" до "Калотина". Парите от ТОЛ таксите ще отиват само и единствено за поддръжка, ремонти и строежи на нови пътища”, подчерта Нанков.

Министър Нанков заяви още, че през есента ще започне рехабилитацията на автомагистрала „Тракия”, а ремонтът ще продължи не повече от месец и половина.

„Още тази година ще бъдат заложени финанси за ремонт на първокласните алтернативни маршрути на магистралите „Тракия” и „Хемус”, но ремонтите ще започнат най-рано през 2018 г.”, каза още Нанков.