„Имам информация, че Слави Трифонов е политическа кукла, която не взема самостоятелно решения”. Това заяви в предаването „Здравей, България” транспортният министър Николай Събев от „Продължаваме Промяната”. Запитан на кого е „политическа кукла”, Събев каза: „На хора, които имат интерес да запазят ситуацията в България такава, каквато е държана от 30 години”.

Преди това Събев каза, че още от 13 декември правителството работи под постоянен риск, че нещо няма да се случи.

„Опитваме да променим нещата, а те не се случват поради вътрешни причини. Тази ситуация е постоянна”, каза транспортният министър. Според Събев от ИТН станали нервни още когато не е бил избран шеф на БНБ. След това и за решението за еврозоната.

„Когато взехме решение да влезем в еврозоната, отново имаше напускане на четиримата министри от МС. Станаха много нервни и започнахме да си задаваме въпроса какво се случва”, продължи Събев.

„Една от законодателните промени, които трябва да бъдат осъществени, е актуализацията на бюджета. Има неща, които ни обединяват, и неща, по които има спорове. Като правителство на малцинството започваме да работим с всеки един от депутатите, с всяка парламентарна група. Налага се да работим с всеки един депутат да потърсим общи точки, където успеем”, каза Събев. И подчерта, че актуализацията на бюджета трябва да мине.

„Имаме ясен план как да работим като правителство на малцинството. Ако не се случи това, отиваме на избори”, каза Събев.

„Ако не се справим като правителство на малцинството, отиваме на избори и ще ги бием”, смята Събев.

Той отхвърли социологическите проучвания, които дават преднина на ГЕРБ. „Проучванията преди последните избори бяха различни от резултатите на изборите”, каза Събев. Той очаква, че при евентуални следващи избори, ПП ще спечели „много по-добър резултат”.