Спортните успехи и отличията са важни за самочувствието на българите, но по-важно от всичко е здравето на децата. Затова при следващ управленски мандат ще положим максимум усилия според възможностите ни за изграждането, ремонтирането и решаването на проблемите с физкултурните салони и практикуването на спорт в българските училища. Това написа преди минути лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в личния си профил във Фейсбук. Изказването му идва непосредствено преди да се проведе големия "дебат" в НДК, на който той трябваше да спори с лидерката на БСП Корнелия Нинова, но тя категорично отказа да излезе на двубой с него.

"Някои мерки, свързани с осигуряването на повече средства за тези дейности чрез механизмите на финансиране от европейските фондове, вече бяха предприети.

За страната ни са успех и домакинствата на турнири като тенис състезанието в София преди седмици, част от сериите на Асоциацията на професионалните тенисисти, и предстоящото Световно първенство по волейбол за мъже догодина, затова ще продължим работата по приемането на подобни мащабни домакинства и в други спортове", написа още Борисов.