Ние каним останалите политически сили на разговори. На мен ми е много интересно колегите от ДБ как постоянно говорят за конституционни промени, а отказват разговор въобще, при положение, че искат промени в Конституцията, а за това има трябват 2/3 от НС.

Това заяви в ефира на Нова телевизия политикът от ГЕРБ Тома Биков.

Напрежението между него и водещата Мира Иванова обаче започна още в началото на предаването. Двамата не оставяха един друг да си довършат изреченията.

„Искате да правим коалиция с „Възраждане“ ли? Няма как да стане това, да не говорим, че те не искат да влизат в управлението. Ние по никакъв начин не бихме ги вкарали в управлението в този момент. Тези, които говорят това, само показват, че не ги интересува бъдещето на страната и това дали ще има правителство, защото били казали едно, а сега трябва да кажат друго“, каза той.

„Не е време за игри и закачки и да се заиграват с думата опозиция. Няма да подкрепим на ПП предложенията по никакъв начин, това означава да фалираме държавата“, категоричен бе Тома Биков.

„Отказите, които тези формации трябва да направят, би следвало да са откази към тези, които ги канят – г-н Плевнелиев и г-н Паси. Не към нас, ние нали за тях сме втора ръка хора“, каза още политикът.

Той подчерта, че ГЕРБ ще положи всички усилия, за да има правителство.

„Не виждам голям потенциал в останалите формации, говоря чисто интелектуален потенциал“, каза той.

Напрежението между водещата и Тома Биков ескалира, като политикът започна да повишава тон. "Вие не ми давате да се изкажа и да отговоря", зажалва се той.

"Вие пък не ми давате възможност да ви задам въпрос", отвърна му Иванова. 

Двамата влязоха в поредно надговаряне заради ПП и плановете на ГЕРБ за напред.

Според Биков при следващи избори ситуацията ще стане още по-зле и в момента вървим към разпад на политическата система.

„ПП е една радикализирана левица. Тези хора трябва да бъдат в усмирителна риза известно време“, каза той.

Според него може да се създаде правителство, но то няма да е проевропейско или антикризисно, а нещо кратко до пролетта. „С третия мандат всичко може, но няма да е правилен формат, който да реши трайно политическата криза. Ако малко ни помогнат, това би могло да се случи“, каза той.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук