Изходът от балотажа ще се реши от това кой каква подкрепа ще успее да привлече отвън. Това каза проф. Михаил Константинов, председател на борда на директорите на дружество „Информационно обслужване“, цитиран от "Фокус".
По думите му това няма да се реши само от твърдите ядра на партиите. „При всеки балотаж, на който сме присъствали, а ние сме присъствали на пет такива, това ще е шестият балотаж, винаги допълнително привлечените гласове са решавали нещата. Затова кандидатите в момента толкова усилено търсят подкрепа извън своите твърди поддръжници“, каза математикът.

По думите му, ако кабинетът подаде оставка, ни очакват стандартни демократични процедури – мандатът се връчва от президента Плевнелиев на най-голямата парламентарна група, а това е ГЕРБ. „Възможно е да се появи Коалиция на обединени патриоти – вие виждате, че това което постигнаха те – трето място с близо 15%, е нещо което спокойно може да се развие в един бъдещ парламент. Те станаха трета политическа сила – ето ви един нов политически субект“, добави математикът.

Според проф. Михаил Константинов интересен е въпросът дали Веселин Марешки ще реши да прави партия, за да може да участва и в парламентарни избори.

ОЧАКВАЙТЕ В БЛИЦ РЕЗУЛТАТИ, КОМЕНТАРИ И АНАЛИЗИ ЗА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ И РЕФЕРЕНДУМА!