След като приключат изборите, политическите сили трябва да седнат заедно и да се разберат по редицата проблеми, които стоят пред страната ни. Това коментира проф. Михаил Константинов, председател на борда на директорите на „Информационно обслужване“, цитиран от "Фокус".
Според него до момента тона на предизборната кампания е коректен. „Проблемите, пред които е поставена България, не могат да бъдат решени само със силите на един от двата политически центъра, да ги нарека условно ляв и десен.

Трябва абсолютно всички да вземат участие в това, което трябва да бъде спешно направено. Пред страната има много тежки предизвикателства и няма време за политически дребнави боричкания“, коментира проф. Константинов.

„Тези, които поемат кормилото на държавата след два месеца и нещо, трябва да управляват заедно със силите на всички български политици, български партии, български организации“, каза математикът. Като основни и най-сериозни проблеми проф. Михаил Константинов очерта гражданската война в Украйна, случващото се в Близкия изток и бежанския натиск от там, както и ситуацията на Балканите.