Твърде лицемерно изглежда някой да вее знамето на "промяната" и да апелира за съдебна реформа, но да не гласува за нея. Съдебната реформа се ползва за политически ПР от „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“. 

Това заяви пред bTV председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова по повод това, че част от депутатите на ПП не бяха в зала при гласуването за механизма за разследване на главния прокурор. 

Заради това, че "Демократична България" и "Продължаваме промяната" не бяха в зала, не се намали времето времето между първо и второ четене за така желаната от тях съдебна реформа, каза още тя. 

Антикорупционното законодателство не се задвижва не заради "апостолите на Сатаната", а заради липсата на "Промяната" и "Демократична България", допълни Атанасова.

Няма да ни видите в коалиция с БСП и ДПС, категорична бе тя. 

Ако мога да се пошегувам, че "Коалиция за България" се явява на изборите с още 20 формации и никога не са първа политическа сила, така че обединението на ПП и ДБ не е гаранция за нищо. Хората сами могат да преценят дали преди 2 години не живееха по-добре. 

Попитана дали Борисов отново ще е начело на листи, Атанасова заяви, че е нормално лидерите да поведат листа. Борисов доказа, че нито му трябва имунитет, нито държи да е на депутатско място.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук