Очаквам БСП да върнат мандата максимално бързо, както ги призовахме. Те само бавят мандата и всички го знаят. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов в ефира на БНТ.

"Както им тръгна на тези управляващи от самото начало, те нарушават конституцията. Сигурно някакви схеми вървят и затова искат да се задържат седмици", каза още той. 

"Кирил Петков утре като се прибере вкъщи, ако нещо се е случило, и затова нас ще обвини. Защо техните неразбории в коалицията трябва да са наша вина", запита Митов по повод обвиненията, че ГЕРБ са виновни за напускането на ИТН.

"Това онлайн излъчване от срещата на ДБ, довела до напускането на ИТН, не сме го излъчвали ние. Те си се излъчваха сами. После Иванов нареди да се свали излъчването. Който чул-чул, който видял-видял. Ама така не се прави. Нещата, които се казаха на тази среща, накара ИТН да напуснат", добави той.

"Виждам само сивота, посредственост и неспособност за справяне с кризи. Това, че изборът на шефа на КЕВР е противоконституционен, е тяхна каша", уточни Митов.

"Аз не харесвам Бойко Рашков и причините датират много назад във времето. Това че арестува незаконно лидера на опозицията и бивш министър и сегашния ПР, разбира се и заради това не го харесвам. Но и заради това, че не е свършил нищо в МВР", каза той. 

И добави: "По време на управлението му чухме твърдения без доказателства. МВР се разпада. Гледаме как хората биват убивани по улиците от пияни и дрогирани шофьори. За един от тези, за които се установи, че са карали дрогирани и пияни, се оказа, че има чадър от полицията".

"На Кирил Петков сме му виновни ние, на Рашков му е виновна прокуратурата. Истината е, че тези хора не могат да свършат една адекватна работа", заяви Митов.

"Въвеждането на гласуване с хартиени бюлетини е европейска практика. Няма държава в ЕС, която да гласува изцяло с машини. Две държави дори забраниха машинното гласуване", каза още той. 

"Ще видим какво трябва да се направи с кашата, забъркана от управляващите, относно председателя на КЕВР. Трябва да се реши. Според мен дотогава г-н Иван Иванов трябва да се върне да изпълни задълженията си до конституционното избиране на нов председател", добави Митов.