България върви към нови избори, прогнозира в "Денят започва с Георги Любенов" Даниел Митов от ГЕРБ.

"От "Продължаваме промяната" бягат от съставяне на правителство, защото надробиха такава каша в държавата, че единственото, което им остава е да си измият ръцете със служебен кабинет. Ясно е, че отиваме на избори.", изтъкна той.

По думите му единствено ГЕРБ са тези, които могат да проведат истинска съдебна реформа.

Даниел Митов определи като проблем говоренето на вицепремиера в оставка и министър на финансите Асен Василев. Според него той е проявил не просто непрофесионализъм, но и пълна липса на дипломатическа хигиена. Според Митов от приказки като тези на Василев за това, че някой някъде бил шушнал на неговите коалиционни партньори какво правителство трябва да се прави, тръгват подобни конспирации.

Той допълни, че според него вицепремиерът в оставка има интерес към комисионните.

"Той разбира от шума на комисионните. Покрай спекулациите с газовите доставки, покрай връщането на посредниците в доставките за газ, както и пламенната защита на интересите на "Лукойл" от страна на правителството и на вицепремиера Василев, има обосновани предположения, че парите, които отиват при посредниците в швейцарските им сметки, след това може би част от тези пари се преразпределят по офшорните сметки на хората, които са свършили работата. Не обвинявам никого. Имаме служби, които трябва да проверят има ли такъв феномен", каза още той.