Министерството на отбраната опроверга информацията, че 82 турски танка и 800 турски военни четвърти ден не искат да напуснат България след провело се учение.
Новината е фалшива, а сайтът, който я разпространи - "Гъдeл нюз", е сатиричен.

Източник от Министерството потвърди пред БНТ не само че не е имало българо-турско учение, а и че въпросният танк "Алтай", който се споменава във фалшивата новина, не е въведен на въоръжение в турската армия и от него е произведен само един брой.

Вижте и самата „новина“

82 танка „Алтай“ и малко над 800 войници и офицери на турската армия са били у нас на традиционно военно учение между Тополовград и река „Каменна река“.

Учението трябваше да продължи 9 дни, но вече 4 дни след края му, турските войски не искат да си тръгнат. В петък бяха подканени да си ходят със заповед на министър Каракачанов, но отговорът от ген. А. Сюлейманоглу, че чака заповед от преките си ръководители от Турция.

От Външно министерство поеха ангажимент да се свържат с централата на НАТО за решение на проблема, но от там получиха отговор да се обърнат към регионалния щабен център, който се намира в Истанбул – Турция.

Това означава, че в момента сме в състояние, в което изискваме от Турските представители в НАТО да принудят турската държава да изтегли армейските си части от територията на България. 

Така чуждата армия все още е дислоцирана на територията на България и докато обществото се интересува от повишаване цените на хранителните продукти, България се намира в центъра на международна политическа криза.