Бойко Борисов посети с екипа си и град Раковски, където трябва да се проведе месата на папа Франциск. Той коментира, че площадът и храмът в града са били коренно различни преди време, когато още не е бил направен ремонт. 

"Като беше паднала църквата, тук нямаше репортажи тогава. Защото съм бил тук като беше паднала, когато и площадът го нямаше. Да кажа честно, не виждам нещо, което да не хареса на папата", коментира Бойко Борисов. 

Извънредно! Борисов заговори за зверско земетресение и... (СНИМКИ/ВИДЕО) 

В самата църква се стигна до любопитен момент, след като момченце хвана ръката на премиера и го пита: "Ще ни дойдете ли на гости?". "Ще дойда - отговори Бойко Борисов и се пошегува: "А вие асансьор имате ли?!".

"Това, което направиха, е нещо наистина красиво. Ще го коментирам моето впечатление като си тръгне папата, защото и службите за сигурност, и МВР много работа свършиха, изключително важно посещение, цял свят ще го следи. Изключително нащрек сме, рекламата за държавата е безспорна. Това е знак, свят човек, обичан, 780 камери ще снимат. Месата ще я предават по цял свят, това действително е реклама за България и съм изключително щастлив и благодарен, че той прие поканата. Помните улиците, площада, църквата в Раковски, нямам неизпълнено обещание и до ден днешен, дори и на санираните блокове е ликът на Папа Йоан II. За втори път папа посещава България, което означава, че демократичните процеси са необратими", коментира още Бойко Борисов. 



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!