Eвродепутат Момчил Неков участва в тържествената церемония по откриване на новата учебна 2018/2019 година във високотехнологичното училище в Карнобат - СУ „Христо Ботев“. Той изказа искрените си благодарности към екипа на училището за развитието и популяризирането на новите технологии в образованието.
 

„На учениците искам да кажа, че знанието е безценно, трупайте го, за да може да го използвате в най-подходящия момент, особено в днешния технологичен 21 век.

На родителите бих казал да имат повече вяра във възможностите на децата си, подкрепяйте ги и не забравяйте, че вие сте първите им учители в живота. На самите учители казвам – имайте повече търпение, вие сте стожери на образователната система и вие трябва да преведете образованието ни в 21 век, разчитаме на Вас!“, каза Неков пред събралите се ученици, родители и учители за откриване на учебната година в СУ „Христо Ботев“.
 


След официалната церемония Неков посети интерактивните класни стаи в училището и разговоря с ученици и учители.
 
СУ „Христо Ботев“ в Карнобат е определено като училище на бъдещето, където високите технологии и приятната атмосфера карат децата да учат и да се забавляват.

Над 800 ученици се обучават на интерактивни дъски, използвайки съвременни технологии, включително и мобилни телефони.