Към момента категорично няма спрени или замразени социално-икономически мерки за подкрепа на бизнеса и гражданите в условията на пандемия. Това съобщават от Министерски съвет,  повод са "неверни твърдения, тиражирани в публичното пространство".

Всъщност днес  от Българската асоциация на заведенията /БАЗ/ и Сдружението на заведенията в България /СЗБ/ заявиха, че не виждат желание за подкрепа от страна на служебния кабинет, като дори действащите програми са замразени по неясни за нас причини. 

По-късно бившият икономически министър Лъчезар Борисов на среща с младежите на ГЕРБ също коментира темата, като заяви, че при тях не са позволили фирми да фалират.

Сега от МС уточняват, че опасността от спирането на мерки произтича от несъобразяването на сроковете за тяхното изпълнение от страна на предходното правителство.

"Служебният кабинет работи активно по проблема, като вече са проведени работни срещи с представители на синдикати, работодателски организации и Асоциация на банките в търсене на оптимални решения във възможно най-кратки срокове. Правителството работи целенасочено за подобряването и повишаването на ефикасността на мерките съобразно потребностите на най-тежко засегнатите от кризата", казват от кабинета.