За да си научим урока, трябва да си дадем сметка какво точно се случи. 10 ноември беше вътрешнопартиен преврат. Едни комунисти смениха други комунисти и казаха, че са спасили държавата. Можеше да не се случи точно на тази дата, но неизбежно щеше да се случи, защото беше видим крахът на идеологията им. Това заяви бившият министър на финансите в кабинета „Костов“ Муравей Радев по Канал 3.

„Имаше политически и икономически миш-маш. Той спечели време и част от управляващата комунистическа партия успя да превърне управлението си в икономическо. Грешката на много хора е, че слагат знак на равенство между ДБ и градска десница.

Това са две коренно различни неща. Все още не го разбират. Не може ДБ да бъде градска десница, защото е коалиция от леви партии (Да, България и Зелените). Те са либерали и демократи, България има нужда от силен център. Да спрат да експлоатират представата на хората, че са десница. БСП се върна към болшевишките си корени и остави огромна политическа площадка незаета“, сподели той.

„Не посмяха да направят истински реформи. Защото са тежки и имат висока политическа цена. Обществото говори за реформи, иска ги, но не се осмелява да ги направи. Самата система неистово се противопоставя на реформа. Синдикатите скачат“, коментира Радев.

„ДБ са либерална общност, да, десница не са. Една такава крайно безпринципна коалиция ще има много тежки последици. Ще има разлом и вляво и в т.нар. либерална общност. Има още заблудени десни избиратели и гласуваха за Мая Манолова със срам. Само така си обясняват тази грешка. 20 000 гласа, следващия път няма да ги има. Бих ги подкрепил, ако се развиват, но така с измама, не“, заяви той.

„Изненадах се, че никой не разбра, че БСП спечели. ГЕРБ повишиха резултата си с 10%, но БСП имат 300%. Те нямаха нито един голям град в България, сега имат 3. Да не закачат Нинова, толкова хубава работа върши“, каза още Муравей Радев.