Обявяващите сами себе си за „десни“ формации у нас, от рода на „Демократична България“, „Да, България“ и тяхната коалиция със Зелените нямат нищо общо с дясното пространство в политическия спектър. Това предизвикателство отправи в ефира на бТВ бившият финансов министър и учредител на Български демократичен форум Муравей Радев.

Преди дни формацията сключи споразумение с ГЕРБ за подкрепа на предстоящите избори за Европейски парламент. Поводът – да бъде спряна БСП в нейния поход към властта.

По думите на Радев, Радан Кънев, Христо Иванов, Стефан Тафров и други „лидери“ на въпросната „дясна“ коалиция се отдалечават от дясното. Като пример той посочи безспорната дистанция между Иванов и дясното, както и факта, че Зелените са типична лява партия.

Муравей Радев бе особено критичен към Стефан Тафров, който е в листата на „десните“, но е обявил, че няма да се присъедини към парламентарната група на ЕНП в Европарламента, ако успее да стане депутат там.

Десният човек търси да гласува за дясна партия, въпросът е, че аз не виждам ДСБ и "Да, България" като десни партии.

Всяка една кампания изборна е нечиста, тази - най-много, каза още Муравей Радев. Всеки човек има политически пристрастия, но когато станеш президент, нямаш право на това, уточни той по повод престрелката между президент и премиер дали се харчат пари от бюджета за предизборната кампания. Нормално е в една политическа обстановка да го казва опозицията - нормално е да го казва Корнелия Нинова, но на президента Радев не му отива, допълни Радев.

Държавата не може нищо да не прави, докато има предизборна кампания, каза още бившият финансов министър. Въпросът е един-единствен - избор или ГЕРБ и няколкото десни партии, които се обединиха, или да управлява БСП и Корнелия Нинова, което е опасно, каза Радев.

Той и дъщеря му са издали книга за баща му, който 10 години е прекарал в комунистическите лагери. Той е бил следен дори 2 месеца след 10 ноември 1989 г. каза Радев, който за първи път го видял чак 10-годишен.