Общинският съвет в Стара Загора начело с ГЕРБ прие решение за преименуване на имена на местности с лични имена. В тези местности живеят български мюсюлмани. Поставя се въпросът дали това не е част от план за нов възродителен процес и дали това не е срещу хората. Призоваваме българското правосъдие и главният прокурор да направят необходимото срещу виновните. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на брифинг на партията. 

"Демокрацията е заплашена, стабилността в страната е под заплаха и това изисква от нас спешни действия", каза още той. 

"Нашият централен съвет прие декларация. ДПС заявява своята категорична позиция, че управлението е пълен провал. Управляващите доведоха страната до пълен колапс. Домакинството на съвета на ЕС не може да замести всички реформи. Това управление е вредно за страната", категоричен бе Карадайъ. 

"Всички ние ще платим много висока цена. Демократичните принципи се нарушават на най-високо ниво. Българските граждани искат промяна. С управлението на страната трябва да бъдат ангажирани партии, ангажирани с европейските ценности. Призоваваме всички отговорни партии и институции да запазим мира

"Предсрочните избори са неизбежни. Въпросът е какво се случва в държавата и какво от това, че ще има ново правителство след едни предсрочни избори, ако ще се случва същото в страната", завърши Мустафа Карадайъ.