На предстоящите местни избори машините за гласуване ще бъдат като печатащи устройства и хората не бива да имат никакви притеснения, че са възможни някакви манипулации, каза днес на пресконференция във Варна депутатът от ГЕРБ-СДС Павел Христов.

Според него за сигурността на вота ще гарантират хората в секционните комисии, които ще броят отпечатаните, както и пуснатите хартиени бюлетини. "Дали на предходни избори с машините са допускани манипулации ще стане ясно, след като се произнесе парламентарната комисия, която бе сформирана, за да направи такава проверка", допълни Христов.

"Ние казваме ясно какво правим и ще правим за Варна", допълни кметът на града Иван Портних, който е и кандидат за нов мандат от ГЕРБ-СДС.

Според него кампанията ще покаже кой казва истината и кой манипулира гражданите. Той коментира още, че за забавянето на ремонтите в града причината не е нито логистична, нито организационна. По думите му основната вина е в строителни фирми, които са се включили в предизборната битка, саботирайки настоящата общинска управа. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук