Новоизбраният депутат Ивайло Ангелов Иванов от листата на коалиция „Продължаваме промяната - Демократична България“ положи клетва по време на извънредното парламентарно заседание. Той бе обявен от ЦИК реши за народен представител в 13 изборен район Пазарджишки. 

Припомняме, че председателят на ПП "Обединени земеделци" и депутат от ПП-ДБ Петя Ставрева почина, а Ивайло Иванов ще заеме нейната позиция. 

Припомняме, че както БЛИЦ писа на извънредно заседание днес Народното събрание изслушва служебния премиер Димитър Главчев във връзка с осъвременяването на пенсиите от 1 юли т. г. 

Миналата седмица председателският съвет на Народното събрание реши във вторник да се проведе извънредно пленарно заседание по искане, внесено от народни представители от „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ). 

В дневния ред е включен и проект на решение, предложен от ПП-ДБ, с който се задължават представителите, определени от Министерски съвет в Надзорния съвет на Националния осигурителен институт, да подкрепят решение за осъвременяване на пенсиите по чл. 100 от Кодекса за социално осигуряване в размер на 11 %.

Трета точка на заседанието е освобождаване на Александър Мумджиев от длъжността инспектор в Инспектората към Висшия съдебен съвет (ВСС) заради постъпило от него уведомление. 

Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов изпрати до заместник-председателя на 49-ото Народно събрание Росица Кирова доклад на Районна прокуратура-Враца. 

От "Възраждане" вече заявиха, че няма да участват в извънредното заседание днес.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!