Хиляди социалисти се събират на връх Бузлуджа за традиционния събор на левицата. Тази година той е под надслов „За България, която обичаме". Мнозина очакваха именно на Бузлуджа да бъде представен левият кандидат-президент, но стана ясно, че това няма да се случи сега, а на 14 август.

Ще имаме обща кандидатура на левицата с АБВ. Ще я разберете на 14 август, каза лидерът Корнелия Нинова и уточни, че тогава номинацията трябва да мине през Националния съвет на БСП.

Разговори ще има и с „Движение 21” на Татяна Дончева на 9-и август, ще видим с какъв резултат, допълни тя.

„Има лидерски амбиции, но се надявам да проявим държавническо отношение и да ги оттеглим на втора линия и да излъчим човек, който да е олицетворение на гаранция за сигурност, спокойствие, обединител на нацията”, посочи Нинова.

Тя не пожела да разкрие дали кандидатът за президент ще е мъж или жена.

Увери обаче, че ще се заложи на човек, който е гарант за спокойствието, който е доказал в миналото, че може с твърда ръка и характер да защитава българския интерес и има сърце за социалност.

Огнян Герджиков няма да бъде нашата кандидатура, той не е и в първите, които са получиил най-много номинации, посочи още Нинова.