Традиция във ВМРО е да каним в своите листи хора, отстоявали патриотични каузи. Не за пръв път каним представители на гражданското общество. На изборите 105 човека са от гражданската квота.

Само в листите на трите столични района те са 15 души. 8 от водачите на листи са от гражданската квота, съобщи лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, цитиран от БНТ.

Ето и част от имената:

Боян Чуков попада в листата на ВМРО в Стара Загора.

Генерал Кирил Радев, икономистът Кузман Илиев, проф. Христо Смоленов са също в листите.

Христо Димитров - ръководителят на ансамбъл "Българе" (на снимката долу) също ще бъде кандидат за депутат.

Общинският съветник от Пловдив и бизнесмен Владимир Кисьов ще се бори за депутатско място.

Ернестина Шинова е пожелала само да е последна в две листи - Варна и Шумен.

"Много хора не искат да членуват в партии. Защото политиците направиха думата партия мръсна дума през последните 30 години. Ние смятаме, че българското общество не са партиите, а хората. Винаги сме толерирали преференциалното гласуване", заяви Каракачанов.

"Не водим мръсна и компроматна кампания. Нашата кампания ще бъде позитивна на базата какво сме направили и какво ще направим. Не трябва хората да слушат политиците как враждуват", каза още Каракачанов.

"Битката няма да бъде лека. Всички водачи на листи са ясни. Не обичам да давам прогнози. Колко депутати ще има ВМРО зависи от това как ще се проведе кампанията и какво ще решат хората", добави той. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ