Механизмът на действие на Фабриката за фалшиви новини бе разкрит за пореден път от издателят на спонсорирания от банкера беглец Цветан Василев сайт „Фрогнюз“ Огнян Стефанов, познат още като агент Академик на ДС и телевизията BiT. Част от предаванията и водещите им в ефира на телевизията също се радват на добро финансиране от човека, източил милиардите на вложителите от КТБ, пише в. Монитор

След като в понеделник успя да се свърже с Българския Мадоф Цветан Василев в Белград и публикува интервю с него на сайта си "Фрогнюз", агент Академик продължи с клеветите и във вторник. Явно на „Академик“ не му стигат опитите да чисти образа на Василев в собствения си сайт, но и се зае лично с тежката задача и то не къде да е, а във финансираната от самия банкер телевизия BIT. Телевизията го покани да коментира собственото си интервю, да преразкаже думите на банкера и да разкраси още повече фалшивите новини.

По думите му Пеевски давал пари и на други хора, които нямало да назове, но със сигурност издирваният за ръководене на организирана престъпна група за източването на КТБ имал доказателства. Основният свидетел по делото и някогашна дясна ръка на Василев Бисер Лазов, Пеевски и Цацаров лъжели, а прокуратурата дори искала аферистът „да не остане жив“, отиде още по-далеч ченгето.

Цялата информация по темата четете в "Монитор"