Депутатски гняв се стовари върху главата на бившия председател на НС Никола Минчев, който бе свален от поста си в предишното Народно събрание, пише Стандарт нюз бг.

Никола Минчев никога повече да не води заседанията, поиска Искра Михайлова от "Възраждане". Според нея той системно отнема думата на депутати.

Скандал: Депутатите се хванаха за гушите след това предложение на БСП БЛИЦ TV

Днес цял ден наблюдаваме безобразно поведение, което проявявате - неравно отношение между парламентарните сили.

Преди малко бяхме свидетели как отнехте думата на народен представител. Благодаря ви, че припомните защо в предходното НС оставката ви беше поискана и вие спряхте да водите заседанията, възмути се Михайлова.

Днес вие демонстрирате какво сте всъщност вие, вашата канадска шайка. Ще ми вземете ли думата?, попита тя. А Минчев ѝ отговори: "Напът съм", при което залата избухна в смях.

Ще ми вземете ли пак думата?, повтори Михайлова. Минчев й отговори: "Последно".

Аз призовавам вие повече не само днес, а никога повече да не водите Народното събрание, каза тя и поиска Росен Желязков да води заседанието.

Моето отношение не е лично към вашата ПГ, а се е налагало днес, защото вие сте си позволявали език, който не приляга на парламентарната трибуна, включително и обиди. Включително обиди към други ПГ.

Тук има парламентарни сили от целия политически спектър. Обиди не трябва да има. И когато е имало, се е налагало корекция от председателя, който и да е той, отговори Минчев.

Вие си позволихте да излъжете, като казахте "днес", защото това не е само днес, а в последните дни това се забелязва устойчиво.

Иначе и в предишния мандат имахте подобни моменти. Затова и в предния парламент ви се поиска оставката, каза Костадин Костадинов.

Той припомни, че вчера Минчев е бил на път да отнеме думата на Златан Златанов, защото е използвал термина неомарксизъм.

Въпреки всичко Никола Минчев продължи да води заседанието на парламента.