От НАП се готвят да разнищят журналистката Ани Цолова. Водещата на „Здравей, България“ живее в луксозен имот, а сега ще й се наложи да доказва доходите си и откъде е взела толкова пари за закупуването и обзавеждането на къщата, пише "ШОУ". Политикът Николай Бареков подхвърли идеята да бъде проверено дали сметките й са изрядни. И желанието му е на път да се изпълни.

Бареков се ядоса на слуховете, че цената при покупката на къщата му, която е в съседство с тази на Цолова, е занижена шест пъти. Той категорично отрече това да е вярно и обяви себе си за редовен данъкоплатец. Тогава той поиска от НАП да проверят неговата съседка. „Мой съсед, буквално на 50 м, е Ани Цолова от Нова телевизия.

Тя цял живот е била журналист. Нейната къща е в пъти по-хубава и по-скъпа от моята. Никой не си задава въпроса за нейната къща, а се занимават с моята, която е с платени данъци и проверена от НАП. Ето, аз искам НАП да провери къщите на тези хора, които се показват всеки ден по телевизията и менторстват, дават морални напътствия на хората в живота, а техните къщи не са проверени както моята“, категоричен е евродепутатът.
Оказа се, че Бареков е развалил лятото на Цолова. Изплашена, че е напълно вероятно да открият
 
пропуски при плащането на данъци
 
и декларирането на средства, тя започнала да звъни на познати видни олигарси с цел предотвратяване на евентуална проверка.
Напрежение между евродепутата и журналистката се наблюдава от доста време.

Преди няколко месеца той написа гневен статус в личния си профил във фейсбук и макар да не уточни кого визира, то се подразбра. Още тогава той намекна за финансовото състояние на Цолова: „Чета, че една видна сутрешна баджак журналистка се похвалила, че отказала 5000 лева „подкуп“, за да интервюира някой си виден политик. Да започна с политика. Надали е бил толкоз виден или пък чак толкова богат, че
 
да предлага такива жълти стотинки на такава богата водеща
 
Вероятно водещата с баджаците се е обидила от твърде ниската за стандарта й оферта. Същата се шири в палат в полите на Витоша и всеки месец прибира десет пъти по 5000 лева срещу „услугите“ си“, разконспирира я тогава Николай Бареков.Факт е, че тв водещата живее в истински палат в богатия столичен квартал „Драгалевци“. Много родни знаменитости могат да й завидят на вкуса. Когато я купила през лятото на 2014 г., къщата мязала по-скоро на постройка от соца. Предишните й собственици нямали средства да я поддържат и била съвсем занемарена. След като Ани и мъжът й Васил я купили обаче, се започнали стабилни ремонти в нея. Според запознати Цолова сменила поне 30 различни специалисти, за да получи това, което иска. Усилията имали резултат и в момента домът на Ани не се различава по нищо от останалите луксозни палати в околието. Специалисти от имотната сфера са категорични, че покупката и ремонтът на новия й дом са глътнали поне 400 хиляди лева. Това е сума, която малко български семейства могат да отделят.Тя и мъжът й се грижат изцяло за двора – Васко коси тревата послушно, тя сади цветенца и полива защото само така намирала спокойствие и равновесие. Тя твърди, че домът й далеч не е разкошът, каквито легенди вървят, но за нея означавал много. Имала си две специални места в него – лятната кухня и една „направи си сам“ – пейка в двора. Когато купили имота, едно гигантско дърво било изсъхнало и било жизненоважно да бъде отсечено. И от него мъжът й направил пейка.
 
______________________________________________________________________________________________________________

Взима 8 бона заплата
Носят се легенди за заплатите на тв водещите. Особено на най-популярните, каквато е Ани Цолова. Говори се, че официалната й заплата от Нова телевизия е 8 бона. Именно заради това се присъедини към медията и напусна другарите си от Btv, които й плаща с хилядарка отдолу. Толкова взима и нейният партньор на екрана Виктор Николаев, както и Ани Салич. С хилядарка по-долу са дуото Лора Крумова и Галя Щърбева. Новинарите Ники Дойнов и Даниела Тренчева се задоволяват с по 6500 лв. Марина Цекова е подписала договор за 4500 лв., а с по 500 надолу са Марин Николов и Богомил Грозев. 


Красимир КРАСИМИРОВ, в. "ШОУ"