Журналистически въпрос разгневи лидера на ГЕРБ Бойко Борисов по време на днешния извънреден брифинг, който се проведе в централата на партията.

Репортерът на News.bg реши да уточни дали правилно е разбрал от бившия премиер, че президентът Радев се справя „сравнително добре“.

„Това ли разбра от цялата ми половин час пледоария – че Радев се справял добре? При положение, че няма политически партии, които поемат отговорност, поне в някои от секторите да се справя добре.

В секторите, в които говорих, не ме ли разбрахте досега? Или искате да го напишете това като заглавие? Не, не се е справил! Но той не е премиер. Той ще каже: Борисов говори глупости, защото имаме премиер, по конституция съм назначил едни хора. Хубави, лоши – това съм избрал. Ако беше Борисов, Христо Иванов, Петков, Василев по-умни, да бяха направили правителство, да бяха излъчили други.

Така че, не ми цитирай подобно нещо, моля те, защото в съвсем друг контекст е  казано, защото има други сфери, където са се справили добре“, заяви Борисов.

„Казах съвсем различно нещо на фона на всичкото изговорено“, подчерта той.

„Трябва да направим правителство след 2 април. Тук не е въпросът нито да се затопля, нито да се загрява. Ако искаме ние да имаме евроатлантическа политика и я демонстрираха в парламента…

Защото, примерно, президентът Радев, чрез неговото правителство, не се поддаде на популизма на Кирил и Асен, за да ме цитираш, че нещо съм го похвалил, да отвори бюджета и да съсипем финансовата дисциплина. За това го похвалвам, за санкциите го критикувам. Аз съм обективен човек и обяснявам защо така мисля“, уточни Борисов.

Отнасям се с уважение към твоите въпроси и понеже видях какво си хванал от 15 минути разговор, искам да съм много обстоятелствен, когато обяснявам. Но... Извинявай, че те прекъснах, няма да говоря нататък повече. Дай първо ти, че после ще кажеш: прекъсвам журналистите и ще напишеш: „Борисов не даде на журналистите да се изкажат“. Аз зная, 20 години съм в тази…“, заяви лидерът на ГЕРБ.

Журналистът, който бе доста активен по време на брифинга, успя да предизвика Борисов с още един въпрос, свързан с изказването му, че не очаква да има кабинет и след изборите на 2 април.

„Пак искаш да си напишеш заглавие и да излезе, че аз съм го потвърдил: че аз не очаквам да има кабинет след тези избори, за да дезорганизираш нашите избиратели. Усещам накъде ме тласкаш. Няма такова нещо. Казах, че ако ние всички не се вразумим, а ходим да клечим пред президентството, нищо няма да се промени. Разбрахте ли ме сега?“, попита той.

„Някой път ела, 2-3 часа ще ти отделя по всички теми, да си поговорим“, покани го в края на брифинга Борисов.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук