Истината боли, особено когато се изрича свободно. Ако четете между редовете в поста на Слави Трифонов и потърсите и фактите, ще се убедите в истината, каквато е по отношение на конкретни личности като министри. Това коментира депутатът от ИТН Станислав Балабанов.

„Председателят на парламента безцеремонно излъга, че ИТН не присъства на коалиционни срещи. ИТН е бил на абсолютно всички коалиционни срещи, на абсолютно всички експертни съвети. Били сме част от инициаторската група за много от нещата и темите, които са се обсъждали на тези съвети”, заяви Балабанов.

„Кой настоящ вицепремиер е бил шеф на политическия кабинет на министър от ГЕРБ? Кой депутат от „Продължаваме Промяната” беше член на младежкия ГЕРБ?”, попита риторично той.

Балабанов се закани в коалицията „Има такъв народ” да останат истински докрай.

„Ще останем последователни в действията си. Когато има факти - ние ще ги казваме. Призовавам на всеки да се поучава от грешките”, добави депутатът.

Той обвини министър Даниел Лорер, че „безцеремонно” е излъгал с определения и грозни нападки по отношение на поста на Трифонов, който показвал истината. „Нали вървяхме срещу конкретния модел, когато се назначаваха роднини по министерствата. Какво се случва в този момент”, попита Балабанов.