Евродепутатът Александър Йорданов написа коментар в социалните мрежи по повод решението на парламента в Скопие да одобри френското предложение и започване на преговори за присъединяване на Северна Македония към ЕС. По думите му тепърва ще става ясно какво точно са приели. Ето какво пише той в личния си фейсбук профил:

Македонският парламент прие френското предложение. Опозицията от ВМРО-ДПМНЕ и "Левица", която три дни надуваше вувузели в залата, късаше и гореше това предложение, и хулеше България, не гласува.

Но какво точно приеха македонците тепърва ще трябва да анализираме. Дебатите разкриха поне две истини за тях: 1. Тотална безпросветност и на нейната основа неистова омраза спрямо България. 2. Масово затъпяване в резултат на неизживяна комунистическа идеология. 

И логично последното убежище на македонския комунизъм е национализмът. И това е парадокс: няма македонска нация, но има македонски национализъм. Има македонизъм, който е антибългаризъм в постоянно действие и употреба. И постоянно депутатите от опозицията настояваха в Европейския парламент официален език да бъде "австрийският език", т.е. "македонският език". Чуха се гласове и в подкрепа на "белгийския език". Ошашавянето бе пълно.  

Но решението е взето. Сега е важна следващата българска стъпка. И дали има изобщо кой да я направи. Защото у нас едно нефелно правителство си отиде, но в момента ни гласят още по-нефелно. 

Европарламентът е във ваканция до 22 август.