За първи път от 10 години насам Цветан Цветанов ще бъде извън държавната власт. Ето кои бяха най-емблематичните моменти от неговата кариера досега според "Дарик".

Извънредно! Цветанов подаде оставка! (СНИМКИ/ВИДЕО) 

 
В началото на 90-те години Цветан Цветанов завършва задочно НСА и се дипломира като учител по физическо възпитание и треньор по лека атлетика.

Името му се появява в публичното пространство за пръв път през 2001 година, когато става оперативен помощник на Бойко Борисов от времето му на главен секретар на МВР.
 
Няколко години по-късно, през 2009 г., когато партия ГЕРБ идва на власт, кариерата му рязко тръгва нагоре и той оглавява вътрешното министерство. Под негово ръководство ведомството провежда едни от най-гръмките си операции, сред резултатите, на които се оказаха няколко присъди за нарушени човешки права, струващи на данъкоплатеца над 1 млн. лв. под формата на обезщетения.

Цветанов отговори на двата най-задавани въпроса, свързани с Борисов и "Артекс" (СНИМКИ) 
 
За други свои действия като вътрешен министър Цветанов се оказа клиент на прокуратурата – и то цели три пъти. Обвиненията за безконтролно и нерегламентирано подслушване в МВР, както и за разпъване на чадър над представители на подземния свят, се провалиха. Тогава обаче се наложи Цветанов за първи път да се раздели с един от високите си постове - този на вътрешен министър и да се отдаде изцяло на политиката.
 
Друг скандал, в който бе замесен Цветанов още в първата му година като министър, беше свързан с имотите, които се оказа, че той и съпругата му притежават, а именно - шест апартамента и два гаража в София, една къща с двор в провинцията, 9 дка гори. От медийни публикации тогава стана ясно, че половината от имуществото си Цветанов придобил в периода му на заместник-кмет на София през 2008 г. Гръмкият скандал, предизвикан от имотната декларация на Цветанов тогава, приключи с данъчна проверка, която не установи нарушения.

Треньор по мотокрос ще е заместникът на Цветан Цветанов! (СНИМКА) 
 
Цветан Цветанов направи и гръмки изказвания като вътрешен министър от трибуната на Народното събрание, където на няколко пъти раздаде присъди. Така например през 2010 г. в нарушение на Закона за СРС Цветанов прочита записани разговори между лекари от Горна Оряховица, които той определи като виновни за „умишленото умъртвяване на едно живо родено бебе”. По-късно лекарите бяха напълно оправдани по случая, но последиците за кариерата и личния им живот бяха пагубни, а самият Цветанов три години по-късно официално се извини за думите си.