Какви манджички забъркват депутатите в Народното събрание? Този въпрос остава загадка, след като и до момента никой не е успял да открие автора на рецепта, изписана на дъска в парламента по време на важно заседание на Комисията по политиките за българите в чужбина.

Видно от съставките обаче – брашно, мая, топла вода, захар, сол… вероятно се забърква тесто с плънка, което печете 35-40 минути на 220 градуса. В рецептата включвате сметана, лук на лунички, бекон, яйца и настърган кашкавал.



Дали това е точното кулинарно изкушение, можем само да гадаем. На нас ни прилича на сочна питка или пък отворена или затворена пица, от която бихте си облизали пръстите.

Какво прави рецептата, изписана на дъска в Народното събрание, това също не можем да кажем все още.

Факт е, че вчера в 16 часа е заседавала Комисията по политиките за българите в чужбина.

„Говорихме за последващата оценка на Закона за българите в чужбина, защото ще се променя, както и имаше представяне на НСИ за последното преброяване. Обсъдихме и въпроси за Държавната агенция за българите в чужбина – функции, отговорности, бюджет и цели за 2022 г.

Не сме обсъждали готварски рецепти, а важни детайли, касаещи промяната в закона и работата на държавната агенция“, обясни пред Флагман.бг народен представител, който е присъствал на заседанието.