"Този доклад наистина е съдържателен. Всички институции, които бяха изслушани, всички свидетели по темата изнасяха стряскащи неща."

Това заяви пред БНР Станислав Балабанов, заместник-председател на ПГ на ИТН, след като Делян Пеевски внесе в МВР доклада на парламентарната комисия за Митниците от миналото Народно събрание. Балабанов беше част от комисията в предишния състав на парламента.

"Комисията успя да си свърши работата. Излезе с доклад, който беше приет от всички парламентарни групи на комисия, с изключение на ПП-ДБ. Веднага, още същия ден аз и Тошко Йорданов (председател на комисията – бел. ред.), внесохме доклада в Софийската градска прокуратура, където му е мястото", припомни хронологията той.

Докладът ще бъде част от наказателното производство за контрабандните канали, защото съдържа "информация, която би помогнала на разследването", уточни Станислав Балабанов, позовавайки се на получено от прокуратурата уведомително писмо след внасянето на доклада.

"Наистина е срамно това, което наблюдаваме", подчерта Балабанов.

"Има всякакви съмнения около личността му, но кой предложи Калин Стоянов? С течение на времето подусетихме, че това не е представителство само на ПП, а явно има и други партньори отдолу", коментира депутатът от ИТН.

Относно третия мандат Станислав Балабанов отново декларира, че имат готовност да получат папката за съставяне на кабинет. Той поясни, че официално ще поканят всички в НС, за да се види "има ли разум и могат ли да предложат експертиза" с ясни срокове за конкретна програма и закони.

"Всички, които в момента са в българския парламент, включително независимите депутати."

Ако получи мандата, ИТН няма просто да имитира дейност, посочи Балабанов.

Крайно време е да се види "има ли държавници, а не партийни началници, които залагат цялата държава заради болното си его", изтъкна депутатът от ИТН.

"Ако няма, отиваме на избори."