„Ние винаги сме искали третия мандат. В самото начало ние казахме, че има теоретична възможност за съставяне на мнозинство без ГЕРБ и ДПС. Тази сметка вече не излиза“, каза Костадин Костадинов в ефира на bTV.

„Независимо при кого отиде третия мандат не може да има правителство. Третият мандат е обречен. Румен Радев е натовски генерал и той няма как да ни даде мандата. Остава да видим на кого ще го даде президентът Румен Радев в понеделник и как ще се разберат, за да не отидем на избори на 15 септември“, заяви лидерът на „Възраждане“.

В кабинета не е задължително да влизат политически фигури и това ние ще го покажем, ако ни се отдаде възможност, добави той.

„Ще разговаряме с всеки, който получи третия мандат от уважение. Няма обаче как да стане сметката. Нямаме математическо мнозинство“, заяви Костадинов.

„Получихме покана за преговори от ГЕРБ и ПП-ДБ. Ако искахме да участваме в управлението, ние отдавна щяхме да участваме. Но няма как да стане с тези политически играчи. Ние ще ходим на нови избори.

Ние не отстъпваме от нашите позиции. Компромисите в политиката имат тежка цена. „Възраждане“ нямаше да съществува вече, ако бяхме излъгали избирателите си“, заяви първият човек във „Възраждане“.

ОЧАКВАЙТЕ ПРОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!