Кметът на Разград Денчо Бояджиев от БСП предлага двоен скок на такса "смет" и то преди празниците. За това предупреди депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова, която е избрана за народен представител от същия регион.

Предложението на Бояджиев пък ще бъде разгледано днес на заседание на Общинския съвет в града.

"Преди няколко дни Свиленски обясняваше, че където управлява БСП данъци и такси НЕ се вдигат!", написа в профила си във Фейсбук Атанасова и напомня напрежението между пернишкия кмет Станислав Владимиров, също от БСП и ръководството на левицата в лицето на Корнелия Нинова, които се противопоставиха на идеята му за увеличение на такса смет в Перник.

"Увлечени в празници Свиленски и Нинова явно са пропуснали този факт! На жителите на община Разград - Честито! Нов кмет - ново начало - нови такси с двойно увеличение! П.П. Решението зависи от общинските съветници!", пише още Атанасова.

Междувременно жители на Разград и околните села се събраха на протест против драстичното увеличаване на такса смет, съобщи Нова телевизия. От общината мотивират предложението, което днес ще се разглежда в Общинския съвет, с факта, че налогът не е променян от декември 2014 година, а са се повишили разходите.

В същото време събираемостта на данъците в Разград била около 75 процента, а в селата от общината едва 30 на сто. Хората са недоволни от предвиденото повишаване на данъците, тъй като сумите и сега са непосилни, а след увеличението, плащането им ще стане невъзможно. По думите на част от кметовете на населените места в района е необходим компромис.

 

Преди няколко дни Свиленски обясняваше, че където управлява БСП данъци и такси НЕ се вдигат! / в контекста на...

Публикувахте от Desislava Atanasova в Понеделник, 28 декември 2020 г.