Късно вчера се разбра, че България е загубила битката за пакета „Мобилност“. Това се случи само с два гласа разлика. Малко след това стана ясно, че трима от българските евродепутати не били в залата в Страсбург по време на гласуването.

В късните часове на понеделник се разбраха и имената им. Това са Николай Бареков („Презареди България“/ЕКР), Светослав Малинов (Реформаторски блок/ЕНП) и Нежми Али (ДПС/АЛДЕ).

Непосредствено след това Бареков лично обясни защо не е натиснал копчето. Днес пък Светослав Малинов даде доста необичайно обяснение за отсъствието му в Европейския парламент по време на гласуването.

Да, но нежното острие на ГЕРБ Десислава Атанасова разби оправданието му на пух и прах. Депутатът от партията на премиера Бойко Борисов, сподели публикация на журналистка от Русе. 

„Светослав Малинов, ДСБ, някакво обяснение?
Поздравления за Ася Пенчева - журналист от Русе“, написа Атанасова, което сподели и поста на русенската журналситка Ася Пенчева. В него тя пише:

„Проверих в сайта на Frankfurt Airport- самолетът на Малинов е закъснял само 35 минути и е пристигнал преди 14 часа. Пътят до Страсбург е 2.20 ч. Заседанието е започнало в 18 ч. Не разбирам защо ни мята по върбите“.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!