Няма нужда от протести, тази власт ще се катурне сама. Това коментира политическият ПР Нидал Алгафари, цитиран от „Фокус“, по повод оцеляването на кабинета „Петков“.

„Днес е най-обикновен ден, в който ще покажат доколко са готови политическите партии да отидат на предсрочни парламентарни избори, но усещането към този момент, е, че няма кой да поеме ританата по жълтите павета власт“, категоричен е Алгафари.

Според него много хора, които са избрали „Продължаваме промяната“ (ПП) са се подвели по президента Румен Радев и това ще бъде причина проектът на Стефан Янев да няма този успех.

По думите му за Стефан Янев е имало някаква възможност нещо да се случи, но тъй като хората са разбрали, че инсталираните във властта от г-н Радев „Продължаваме промяната“ са хора, които нямат опит и нямат знанието.

„Да не казвам, че са хора, които нямат и кадърността да вършат това, което трябваше да правят, няма да се доверят така лесно на един проект, който също беше замислен около г-н Радев, въпреки това, че те вече не са в най-добрите отношения, но не може г-н Стефан Янев да пребори вече това, което успяха да вземат „Възраждане“ като национал-патриотизъм.

Има много хора, които се подведоха по г-н Радев и по това, че намери един човек от протестиращите с един плакат да го носи, че е достатъчно това условие, за да може да бъде министър-председател на България. Човек, който е нарушил Конституцията, който подведе президента да наруши и той Конституцията, човек, който даде някакви невероятни обещания за някакви страхотни батерии, някакви електромобили, които щяхме да произвеждаме в България, човек, който направи големия, невероятен световен бум с това, че създаде линия София-Скопие, която беше спряна по финансови причини, защото нямаше пътници, и реши, че това е някакъв много голям жест“, посочи Алгафари.

Да се явят на избори са готови всички, но въпросът е, че всички са наясно с това, което ще се случи“, отбеляза той.

„Предполагам, че хората около Слави Трифонов и техните избиратели ще намалеят драстично. Предполагам, че хората около „Да, България“ (ДБ) са недоволни от това, което сътвори тази коалиция, и те ще паднат с процент, даже най-вероятно може да не успеят да влязат в Народното събрание (НС). Със сигурност в БСП е много страшно, защото там вече са много тежки крамолите, караниците помежду им, стигна се до едни крайности, до уволняване на техни хора, което също ще им намали много от броя на народните представители в Народното събрание.

Тези, които са винаги, абсолютно винаги готови, това е ДПС. В много добра кондиция са ПП ГЕРБ. И тези, които имат най-голямо желание това да се случи, са „Възраждане“, които много е вероятно да направят много по-добър резултат от предишния, да не казвам да го удвоят“, каза още той.