Политическият пиар Нидал Алгафари показа на приятели и последователи в социалната мрежа, че е гневен от това, че българите много бързо са забравили за двуцифрената инфлация и високите сметки. 

По думите му това се е случило след похвалата на папата към Кирил Петков.

С много ирония и сарказъм той оцени днешните събития. Ето какво точно написа Алгафари:

"Приятели,

наш политик получи папската благословия и похвала, че същият се бори с корупцията.

Като разбраха българите, че е бил похвален наш пръв министър за борбата с корупцията и някак на всички ни олекна. Забравихме за двуцифрената инфлация, за сметките за ток и парно, за цените на продуктите от първа необходимост и щастие ни заля от всякъде.

Хората заизлизаха от домовете си, напускаха работните си места, бизнесмени и работници се запрегръщаха, продавачи и купувачи се хванаха хора да играят по пазарите. Мъже и жени се прегръщаха и целуваха.

Болните оздравяха и в едно с лекарите ничком паднаха на земята повтарящи безспирно. Алилуя. Пенсионерите се втурнаха към туристическите агенции и иска ти сърце, Карибите, Малдивите, Бора Бора, Дубай. Една такава, човешка еуфория ни заля.

А моя милост се размисли и си спомних, че друг наш политик, не веднъж, не дваж, а трижди бе благословяван от господният наместник.

Каква е тежестта на таз церемония?

Всеки, който се добере до най-първия на католиците, целува ръка и в замяна на навеждането, целуването и поднасянето на армаган, получава кръстен знак и слова за благополучие, успех, здраве и т.н..

Преди време наша по-първа госпожа се поклони толкова ниско и с такова смирение целуна десницата на руския по-пръв между първите православни руснаци и получи руската благословия. Малко след това тоз пръв православен служител на руските служби нахока без никакво смирение целуващите ръката му.

И тъй като ние, в малката ни Родина, сме православни, министър-председателят ни е редно първо да получи благословията от най-първият на българското православие и след това да събира такива от папата, Далай Лама, главния мюфтия и други водачи на духовните светове."