Председателят на временната анкетна комисия в парламента по казуса с Мартин Божанов-Нотариуса - Никола Минчев, проговори пред БЛИЦ. Той разкри първо пред медията ни дали бившият председател на ВКС Лозан Панов, който в момента е съдия във Върховния административен съд, ще бъде разпитан за близките си отношения с разстреляния преди десетина дни задкулисен кадровик в съдебната власт.

Г-н Минчев, нали няма да укриете Лозан Панов от казуса с "Нотариуса"? Докажете, че сте честен!

„Днес Панов няма да бъде разпитан“ – това заяви Минчев пред медията ни. Той обаче побърза да уточни: „Предвидени са изслушвания на всички имена, които по някакъв начин са свързани с Мартин Божанов-Нотариуса. Но те ще бъдат разпитани на следващи заседания“, каза Минчев. 

БЛИЦ припомня, че по-рано днес депутатът от ДПС Хамид Хамид, който е зам.-председател на комисията в Народното събрание (НС), настоя Панов да бъде разпитан и цялата истина да излезе наяве.

Още вчера БЛИЦ разкри, че докато е бил председател на Върховния касационен съд Лозан Панов е бил в приятелски отношения с разстреляния Мартин Божанков-Нотариуса. Това става ясно не само от излезли наскоро записи, но и от протокол по дело на съдия Владислава Цариградска, който медията ни публикува (виж подробности в Още по темата).

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук