Номинираният за премиер от "Има такъв народ" (ИТН) Пламен Николов връчи на президента Румен Радев изпълнения мандат за правителство. 

На "Дондуков" 2 Николов представи структурата и състава на кабинета си. 

"Предлагам за министър-председател Пламен Николаев Николов, двама вицепремиери и министри", каза Николов и после обяви структурата на кабинета.

Ради Найденов и Петър Илиев той предложи за вицепремиери

Министър на правосъдието ще бъде Иво Атанасов - депутат от ИТН. БЛИЦ припомня, че по-рано днес стана ясно, че именно Атанасов ще смени оттеглилия се Момчил Иванов.

За министър на финансите е предложен депутатът Пламен Данаилов. А начело на икономическото ведомство застава Десислава Димитрова

Александър Николов е определен за министър на енергетикатаЕкоминистерството пък е за Силвия Бакърджиева.

Георги Георгиев е предложен за министър на регионалното развитие и благоустройството. Пламен Абровски пък ще оглави земеделското министерство.

За транспортен министър партията на Слави Трифонов издига Гроздан Караджов. За министър на туризма е предложен депутатът от ИТН Ивайло Кожухаров.

Доцент Силви Кирилов е предложен за министър на здравеопазването. Петър Илиев - за министър на вътрешните работи. Външното министерство отива в ръцете на дипломата от кариерата Ради Найденов.

Теодора Генчовска ще оглави Министерството на отбраната, а Теодора Пеневасоциалното министерство.

Министър на образованието ще бъде в кабинета на ИТН ще бъде имунулогът Велислава Петрова.

Георги Султанов е изборът за министър на културата, а Радостин Василев - за спортен министър.

това обаче не бе окончателния списък. Оказа се, че Николов е изпуснал една от ключовите министърки на ИТН и се наложи да се извини.








ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ