По-рано днес от партия „Има такъв народ“ (ИТН) отидоха при президента Румен Радев, за да му връчат папката с имената на министрите на ИТН. Там кандидатът им за премиер Пламен Николов прочете имената на всички шефове на ведомства, но допусна пропуск.

Имената на министрите, които Пламен Николов обяви, може да видите ТУК.

„Изключително се извинявам за този мой пропуск. То се дължи на вълнение. Просто пропуснах да го прочета.

Да, ще има министър без портфейл по ромските въпроси. Съществува такъв министър. Той си остава в структурата на кабинета.

Това отново ще е доктор Антония Валентинова, но забравих да го прочета при президента“, призна Николов на излизане от срещата с държавния глава.

Попитан за Иво Атанасов, който ще заеме поста правосъден министър на мястото на първоначално предложения Момчил Иванов, който бе сменен по-рано днес, Николов заяви:

„Атанасов е изключителен професионалист. Той е съдия с дългогодишна практика и е достойна кандидатура. Това е един чудесен избор“.

„Историята за сметките и кръчмаря я знаете. Когато президентът издаде указ и има гласуване в зала ще видим колко гласа имаме и кой, как гласува.

Ясно е, че ние очакваме подкрепа от „Демократична България“ (ДБ), „Изправи се БГ! Ние идваме“ (ИБГНИ) и БСП. Ако те искат да има нови избори просто няма да подкрепят кабинета. Това е демокрацията. Всичко е в техните ръце“, каза пък шефът на ПГ на ИТН Тошко Йорданов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!