Попълнете търсена ключова дума или фраза

Нинова алармира с писмо до посланици и Съвета на Европа за репресии на местните избори

https://blitz.bg/politika/ninova-alarmira-s-pismo-do-poslanitsi-i-sveta-na-evropa-za-represii-na-mestnite-izbori_news708205.html Blitz.bg

Нинова алармира с писмо до посланици и Съвета на Европа за репресии на местните избори

София, България 08 Ноем. 2019, 18:40 2016 прочита 18 коментара
Днес изпратих писмо до посланиците на европейските държави, ОССЕ и Съвета на Европа относно проведените местни избори. Това написа на профила си във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова.
 

Ето и пълния текст:
 
Ваше превъзходителство,
 
Както вече знаете, в България се проведоха редовни избори за местна власт и бяха избрани членовете на общински изборни органи.
 
Въпреки усилията на правителството да постави БСП в ъгъла чрез намаляване на държавното финансиране за партиите и упражняване на натиск върху кандидатите, БСП отбеляза значителен ръст в подкрепата за кандидатите си.
 
Бих искала да използвам случая да Ви информирам за нашата оценка за проведените избори. Отново бяхме свидетели на кампания и гласуване в разрез с основните стандарти за честни и свободни избори. Отново трябваше да се борим с купен вот, корпоративен натиск и гласуване от страх.
 
Не само тези практики изкривиха резултата от гласуването, на места резултатите бяха откровено фалшифицирани. Един очевиден пример бяха резултатите в София, където манипулациите на гласуването и резултатите бяха безпрецедентни.
 
Нещо повече, след като изборите минаха, репресиите срещу поддръжниците на БСП не спряха. Кандидатът за кмет на Ловеч Радина Банкова е със запорирани от НАП сметки. Изпълнителното производство се основава на неправилни данни, подадени от НАП.
 
Един от нашите поддръжници, детска учителка, беше незабавно уволнена дисциплинарно. Подобно е положението със свекървата на кандидат за общински съветник. Други наши симпатизанти, заети в общински дружества и администрация, също са били заплашвани с уволнение. Имаме случаи, когато започва данъчна проверка срещу наши кандидати.
 
БСП е твърдо решена да защити всеки наш поддръжник с всички политически и законови средства. Но това не може да продължава повече. Още веднъж Ви моля за подкрепа в мисията ни да превърнем България в свободна и демократична държава, където основните принципи като свобода на волята, честните избори и върховенството на закона са норма.
 
С уважение,
 
Корнелия Нинова
 
Председател на НС на
 
Българска социалистическа партия

 

18 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам