Няма да подам оставка. Това заяви в ефира на Нова тв лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Преди 3 години започнахме една промяна. Целият този процес на обновление доведе до вътрешнопартийни тревоги, които вървят вече трета година“, заяви тя.

Тези 50, които ми искат оставката, се оказаха 21 човека. От първи декември до март месец започва отчетно-изборната кампания в БСП“, заяви лидерката на социалистите.

„С врачуване не се занимавам. Не знам дали ще спечелим следващите избори. От нас зависи дали ще продължим промяната, така че да ги убедим да дадат гласа си за нас“, каза Нинова.

„Средствата, с които другарите ми искат да ме сменят, са фалшиви. Няма община, в която нашият кандидат да не е бил с ясна програма, под която да се е подписал общинския съвет“, каза тя.

Факт е, че Сергей обединява вътрешната опозиция. Само Антов реално се е заявил като кандидат за председател. Казвам на всички да заповядат на терен и да се опитат да застанат начело на социалистите", призова Нинова.

„Има промяна – тя е крачка от дълъг процес. Затова оценихме резултата си като добър, но не достатъчен. Очевидно желанието за промяна на дадено управление надделя, на други места надделя купеният вот и страхът“, каза тя.

По думите й в последните години БСП непрестанно увеличава гласовете си. "Ние подобряваме състоянието си. Ние сме изправени срещу машина, администрация, пари, структура и купен вот. Тази система, която е запушила държавата, започва да се пропуква", смята Нинова.

"Прави се опит промяната в БСП да спре. Три години се води тази битка. Ако обаче продължим с промяната, това може да стане във всички други партии. Това е важно за България - показваме, че сме демократични, а и хората виждат, че искаме да се променим", коментира тя.

"Държавата трябва да плаща първия ден от болничния, защото работещите се осигуряват и заслужават. Правителството се опитва да сблъска работодатели и работници. Държавата трябва да плаща. Със стриктен контрол се спират фалшивите болнични и парите ще стигат. Важно е да се повиши събираемостта и да се спрат течовете", смята Нинова.

Тя предложи следното решение на проблема: "Всяко предприятие да има договор с доктор, който да контролира и да преглежда работниците. Така ще е ясно дали човекът наистина е болен или не. Така отговорността се персонализира", заяви тя.

Тя коментира и снимките, на които язди: "В кампанията просто нямах време да отида, иначе си ходя редовно. Мина пленума и отчетите на избора. Хубава природа, чист въздух, прекрасно животно и малко спорт винаги са полезни", заяви тя.