Държавата трябва да изкупи ЧЕЗ - не сме съгласни кабинетът да е съдружник с Гинка от Пазарджик, банки и офшорни компании. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в Народното събрание, предаде агенция „Фокус“.
 По думите ѝ срещу някои банки се водят разследвания в други държави. „Не сме съгласни българската държава, българското правителство да е съдружник с неизвестни офшорни компании, зад които не знаем какво стои, какви капитали стоят. Не сме съгласни да е съдружник с Гинка от Пазарджик“, подчерта лидерът на БСП. Да ,ние си стоим на позицията – държавата трябва да изкупи ЧЕЗ“, поясни Нинова.

По думите ѝ Бойко Борисов се e уплашил. „Видя, че далаверата, която беше замислил, е разкрита и няма да стане и че народът му се съпротивлява срещу това“, допълни лидерът на БСП. По повод идеята на кабинета да купи контролен пакет на ЧЕЗ, Нинова заяви: „Трябва обратно да го кажем. Кога г-н Борисов и ГЕРБ узряха за тази идея? Ние сме последователни, няма нужда да се съгласяваме с него“, коментира Нинова.

Тя обърна внимание, че само преди две седмици в Сандански премиерът Борисов пред Младежи ГЕРБ е заявил, че това е сделка между два частни субекта и че държавата няма никаква роля там и че ГЕРБ са дясна партия и не изповядват идеята държавата да има роля в икономиката. „Само две седмици по- късно твърди точно обратното, т.е. дойде на нашата теза", коментира Нинова.