Напрежението в парламента ескалира. Вторият в ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че най-вероятно хора от опозицията стоят зад закупуването на ЧЕЗ. "Никой не си даде отговор на въпроса, защо 2004-2005 година, когато е извършена приватизацията на ЕРП-тата БСП не са взели никакво отношение. Това е умишлено бездействие или умисъл срещу държавния интерес. През 2010 година от БСП са заявили, че приватизацията на ЕРП-тата е грешка, но обратното изкупуване от държавата на ЕРП-тата ще доведе до проблем, а и няма финансови ресурси за това. Уважаеми колеги от БСП, защо не сте защитили националния интерес. Можем да си зададем въпроса дали днес опозицията не обслужва интересите на някой, който е участвал в преговорите за закупуването на ЧЕЗ. За тази сделка се говори една година. Къде бяхте една година?", заяви Цветанов. Това от своя страна доведе до ескалиране на страстите и лидерката на БСП Корнелия Нинова скочи много остро.



"Опитват се да насадят напрежение в обществото. Всичко е много ясно координирано, за да се създаде политически хаос и недоверие в българските институции", категоричен е заместникът на Бойко Борисов.
 


"Чий интерес защитаваме? Ще ви осъдим! Ще ви съдим в Страсбург! Искаме поименно кои са гадовете, които искат да свалят правителството? Иначе няма да останем повече в тази зала. Няма да търпим", отсече Нинова и излезе от залата.
 



"Не съм отправил обвинения, говорих за съмнения, които остават. Дайте накрая стенограмата на г-жа Нинова", отвърна Цветанов.

БЛИЦ припомня, че в момента в парламента ври и кипи заради сделката за покупка на ЧЕЗ. Гинка Върбакова е в парламента, където скандализира всички с неудобен въпрос. Междувременно се разбра, че фирмата на пазарджишката дама е погната от НАП за неплатени данъци. В същото време шефът на Българската банка за развитие отсече: „Нямаме нищо общо с ЧЕЗ! Нито ББР, нито Борисов стоят зад сделката“„За нас е най-важно да защитим интереса на 3 милиона потребители“, това заяви преди минути лидерката на БСП Корнелия Нинова.  Това от своя страна провокира лидера на Атака Волен Сидеров да й отговори с остър коментар.

Никол ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!