Готови сме с мотивите за втория вот на недоверие. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след неуспешното гласуване в пленарната зала срещу кабинета „Денков/Габриел”.

Нинова акцентира, че имат принципно съгласие от останалите опозиционни партии по мотивите, а темата е несправянето на кабинета с отбраната и националната сигурност.

„Най-голямото предателство към избирателите в най-новата ни история вече е озаконено с още един акт”, допълни Нинова по повод неуспешния вот на недоверие. По думите ѝ най-предадени трябва да се чувстват симпатизантите на ПП-ДБ и ГЕРБ.

„Защото едните щяха да изчегъртват другите, накрая задкулисието се прегърна”, заяви Нинова.

Тя добави, че ПП-ДБ и ГЕРБ ги събират парите, властта, както и разпределението на порциите във властта, под „вещото ръководство на ДПС”.

Според Нинова вече не може да се говори за некоалиция и сглобка, а за твърда коалиция, която е вредна за България. „Нищо добро не ни чака с такова правителство”, заяви тя.

Нинова определи като лицемерно отсъствието на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов от пленарната зала по време на гласуването на вота на недоверие.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук